Værn om retsfølelsen

Af Erik Høgh-Sørensen - Regionsrådsmedlem

 

RETSSAGER: Der er så meget, vi skal passe på, og især skal vi passe på tilliden til vores retsvæsen. I Nordjylland bør politiledelsen, statsadvokaten og den flossede forsvarsadvokat-branche i særlig grad passe på.

Dette skriver jeg, fordi det nu har taget næsten to år at retsforfølge nogle af de personer, som i 2016 kastede genstande ned på motorvejen ved Aalborg.

Retsmøderne er en mellemting mellem skandale og øjenåbner.

Der er tale om etnisk kriminalitet, hvilket politiledelse og statsadvokat har gjort alle mulige krumspring for at hemmeligholde for borgerne.

Der er tale om en alvorlig forbrydelse, som burde have udløst enten en frifindelse eller en straksdom og eventuelt udvisning. Der er tale om en forbrydelse, som er langt alvorligere end den koran-afbrænding, der inden for samme tidsrum medførte sigtelse mod en nordjysk mand. I den sag ønskede Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen (V) hård justits. Henriksen, der i øvrigt selv er advokat, måtte dog opgive sit ønske om en retssag. Det var klogt, men koran-sagen tærer også på Dansk Folkepartis tillid til Venstre.

Mit håb er, at vi politikere på tværs af partiskel kan enes om at værne om borgernes retsbevidsthed og retsfølelse.